Rootvälta historik 2000-2004

Rootvalta Daldansen 2003

Under vintern 2000 började inspelningen av Rootvältas andra fullängdsalbum ”In Session” (ROOT2). Även denna skiva är inspelad i Rub-a-Dub Studio i Stockholm, men på ett mera traditionellt sätt än förra plattan. Alla har spelat sina instrument, ingenting är samplat eller förproducerat. Denna skiva, som innehåller 12 låtar plus 2 dub-versioner, har sålt i över 3000 exemplar. Soundet känns väldigt äkta och behagligt, dock inte lika fett som bandet låter live. På ”In Session” finns flera kända låtar, däribland ”Beautiful Girl”, ”Natt & Dag”, ”Abundance” och ”Bullyrock”. Efter ett antal spelningar samt bra försäljning av nya skivan kunde Rootvälta äntligen göra det vi alltid drömt om, nämligen att åka till Jamaica!
Efter ett antal spelningar samt bra försäljning av nya skivan kunde Rootvälta äntligen göra det vi alltid drömt om, nämligen att åka till Jamaica!
I februari 2001 flög hela bandet, tillsammans med vår egen reseledare Freddah, via London till Jamaicas huvudstad Kingston och sedan vidare till Montego Bay. Vi utgick ifrån västkusten, men gjorde också en rundresa runt stora delar av ön och avslutade med en spelning på stranden när vi kommit tillbaka till Negril. En komplett reseberättelse om dessa fantastiska dagar på Jamaica finns här på hemsidan – missa inte den!
År 2002 flyttade basisten Thomas till Göteborg och måste därför lämna bandet. Gitarristen Jan Gävert, som innan han kom till Rootvälta spelat bas i ett eget band, sadlade då om till basist och gjorde det med den äran! En ny epok var därmed född…
Det nu sex man starka Rootvälta gjorde under kommande somrar flera bejublade framträdanden runt om i Mellansverige på bl.a Uppsala Reggaefestival och Daldansen i Hedemora. En ny CD-singel släpptes under våren 2003, ”Jamaican Style” (VÄLTACD02). Låten handlar givetvis om vår Jamaicaresa och finns i fyra olika mixar på singeln. Bra sväng och poppigt producerat av Aspelin i Autopilot Studios i Rommehed.
Idén om en mini-turné i Kalifornien kläcktes våren 2004 av dåvarande gitarristen Mikael. Efter en del tvekan bestämde vi oss för att prova Rootvälta i USA. Vi spelade bl.a på en klubb på Sunset Blvd i Hollywood och en reggaefestival längs kusten söder om L.A. Svensk reggae funkar där också! Även denna resa finns som reseberättelse här på hemsidan.

 

Klicka här för att gå vidare till Rootvälta historik 2005-2009

 

Ord från våra vänner:

Den bästa spelningen jag någonsin sett med er! Tack <3 :-)

— Erika Berglund