Rootvälta historik 1995-1999

Rootvalta Bolange Mbpublik 01
Rootvälta började erövra nya delar av Sverige, mycket tack vare en turné med EMA Telstar och Backstage. Vi spelade från Kristianstad i söder till Kramfors i norr. Ofta var publiken lite frågande i början av spelningarna, för att sedan ryckas med i reggaens sväng och oftast var succén ett faktum. Tyvärr lades konceptet ned så vi fick fortsätta boka på egen hand, vilket också funkade bra. Vi spelade bl.a på Arvikafestivalen och för 5000 personer i Kupolen i Borlänge. Dessutom gjorde vi två framträden i radion på P3 Live samt ett i musikprogrammet Svea Café.
Vi spelade bl.a på Arvikafestivalen och för 5000 personer i Kupolen i Borlänge. Dessutom gjorde vi två framträden i radion på P3 Live samt ett i musikprogrammet Svea Café.
Nu hade också låtskrivandet tagit fart, och vi blev sugna att ge ut lite av låtmaterialet. Tre låtar spelades in med Fredric Aspelin bakom spakarna. Studion var belägen i vår replokal i Mats Knuts, vilket gav en bra livekänsa i instrumenten och sången. CD-singeln ”Cool Runnings” (VÄLTACD01) med tre låtar, släpptes i november 1998. Under 1999 fortsatte vi att spela mycket live, samtidigt som vi började planera för nästa skiva.
Ord från våra vänner:

Suveränt bra :-)

— Åsa Sjögren Hansson